Український кулінар та переможець шоу "Мастер Шеф" Євген Клопотенко  дав рецепт  найсмачнішої страви. Зокрема, кулінар розсекретив рецепт печених яблук із сиром та горіхами. "Мастер Шеф" Клопотенко підкреслив, що запечені яблука, фаршировані сиром та волоськими горіхами – чудова ідея для закуски чи самостійної страви.

"Мастер Шеф" Євген Клопотенко дав пораду, щоб печені яблука тримали форму і не розпалися під час приготування, потрібно вибирати правильні сорти цього фрукту. Зокрема, підійдуть такі цупкі сорти яблук, як Голден, Семеренко чи Антонівка. Саме у яблук цього сорту кисло солодкий смак, який ще боляче розкривається після запікання.

"Мастер Шеф" Клопотенко  назвав інгредієнти, які потрібно використовувати для приготування:

  • 3 яблука
  • 135 г сиру 
  • 50 г волоських горіхів
  • 5 г ванільного цукру
  • цедра ¼ апельсина
  • кріп за смаком

"Мастер Шеф" Євген Клопотенко  розповів детальний рецепт приготування печених яблук із сиром та горіхами. Для початку нам потрібно включити духовку та залишити її розігріватись до температури 180 градусів. 

Після цього потрібно помити яблука. Кожне розріжте навпіл. За допомогою ложки витягніть м'яку частину. 

"Мастер Шеф" Клопотенко зазначив, що тепер настав час приступати до приготування начинки. Нарізаємо кубиками сир, натираємо цедру апельсина, подрібнюємо волоські горіхи. Пересипаємо в миску і додаємо ванільний цукор, добре перемішуємо.

Начиніть половинки яблук сирною масою. Викладіть яблука у форму та поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Подрібнюємо кріп і посипаємо готові яблука.

Останні новини України:

Джерело