"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розповіла, як приготувати малосольну скумбрію у гірчичному маринаді. Подібний рецепт можна використовувати і для маринування оселедця.

"Як щодо малосольного оселедця чи скумбрії? З картоплею та чорним хлібом?.. Теж таке любите? Я покажу вам, як приготувати смачну солону скумбрію в домашніх умовах", - пише зірка "Майстер Шеф" Глинська.

Для цього рецепту нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 3 шт. скумбрії (близько 1,5 кг)
  • 3 шт. цибулі (250 г)
  • 1 л води
  • 100 г солі
  • 25 г цукру
  • 100 г гострої гірчиці
  • 20 горошин чорного перцю

Спочатку потрібно підготувати рибу. "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розморожує скумбрію в холодильнику, потім промиває, просушує та видаляє зябра – чистити рибу не потрібно.

Щоб приготувати маринад, у контейнері з'єднуємо воду, сіль, цукор, перець та гірчицю. Добре перемішуємо, щоб сіль та цукор розчинилися. Цибулю нарізаємо півкільцями і додаємо в маринад.

Далі зірка "Мастер Шеф" Глінська відправляє рибу в контейнер із маринадом, закриває та ставить у холодильник на три доби, періодично перевертаючи.

Через 3 доби потрібно дістати скумбрію з холодильника, випатрати її, нарізати шматочками і знову відправити в маринад. У контейнері з маринадом, як уточнила "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська, готову рибу можна зберігати в холодильнику.

Останні новини України:

Джерело