"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розповіла, як приготувати малосольну скумбрію у гірчичному маринаді. Подібний рецепт можна використовувати і для маринування оселедця.
"Як щодо малосольного оселедця чи скумбрії? З картоплею та чорним хлібом?.. Теж таке любите? Я покажу вам, як приготувати смачну солону скумбрію в домашніх умовах", - пише зірка "Майстер Шеф" Глинська.
Для цього рецепту нам знадобляться такі інгредієнти:
- 3 шт. скумбрії (близько 1,5 кг)
- 3 шт. цибулі (250 г)
- 1 л води
- 100 г солі
- 25 г цукру
- 100 г гострої гірчиці
- 20 горошин чорного перцю
Спочатку потрібно підготувати рибу. "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розморожує скумбрію в холодильнику, потім промиває, просушує та видаляє зябра – чистити рибу не потрібно.
Щоб приготувати маринад, у контейнері з'єднуємо воду, сіль, цукор, перець та гірчицю. Добре перемішуємо, щоб сіль та цукор розчинилися. Цибулю нарізаємо півкільцями і додаємо в маринад.
Далі зірка "Мастер Шеф" Глінська відправляє рибу в контейнер із маринадом, закриває та ставить у холодильник на три доби, періодично перевертаючи.
Через 3 доби потрібно дістати скумбрію з холодильника, випатрати її, нарізати шматочками і знову відправити в маринад. У контейнері з маринадом, як уточнила "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська, готову рибу можна зберігати в холодильнику.
Останні новини України:
Джерело