Для наших читачів, котрі уважно стежать за цінами на м'ясні продукти на полицях українських супермаркетів, є важливі новини. Справа в тому, що згідно з інформацією експертів з ринку, м'ясні продукти дешевшали через сезон свят. Тепер мешканці нашої країни знову ж таки повернулися до режиму "економ".

Згідно з нормами, людина повинна за рік споживати близько 90 кг м'ясних продуктів, а зараз українці отримують лише по 64 кг м'яса, і то далеко не кожен громадянин може дозволити собі таке задоволення.

Економічний експерт Олег Пензін вважає, що головна причина недоїдання, це не турбота про збереження життя поголів'я, а звичайна нестача грошей.

Котлети, шашлик та салко – прощавайте: українцям не вистачає грошей на м'ясо, а цінники підвищуються

Котлети, шашлик та салко – прощавайте: українцям не вистачає грошей на м'ясо, а цінники підвищуються

За його словами, і до повномасштабної війни українці споживали менше м'яса, ніж потрібно (близько 67-68 кг на особу на рік). Однак у останній рік ситуація погіршилася - реальні доходи населення скоротилися приблизно чверть.

“Зараз їмо на рівні 64 кг. У середньому ми знизили загальний обсяг споживання м'яса, і це об'єктивна річ, тому що воно дороге”, – зазначив експерт.

Котлети, шашлик та салко – прощавайте: українцям не вистачає грошей на м'ясо, а цінники підвищуються

Тенденція до економії впливає не тільки на загальну кількість споживаного м'яса, але і на популярність його видів. Тільки курячого м'яса близько 56% у загальному м'ясному раціоні українців, нічого дивного в цьому немає, бо воно найдешевше. Споживання яловичини не перевищує 18%, при тому, що в Європі цей показник – близько 50%.

Ось, наприклад, ціни на курятину, актуальні на кінець січня:

Котлети, шашлик та салко – прощавайте: українцям не вистачає грошей на м'ясо, а цінники підвищуються

Раніше повідомлялося, що в супермаркетах злетіли ціни на 5 популярних продуктів: що пропонують покупцям.

Також, вареники та борщ будуть без сметани? Нові ціни не залишають українцям вибору.

Джерело