У польських містах Ястров'є та Піла презентували книгу "Смаки Буковини" про автентичні рецепти області. Це зробили під час Міжнародного фестивалю "Буковинські зустрічі" — гостей та учасників частували борщем, приготованим за давнім рецептом.

Про це в коментарі Суспільному розповіла учасниця делегації з Буковини Тетяна Татарчук.

На фестивалі у Польщі буковинка Ілона Загарюк зварила понад 100 літрів страви. Це був традиційний борщ на заквасці з села Чагор за рецептом її сім'ї.

Книгу про буковинську кухню презентували на фестивалі у Польщі: учасників пригостили борщем за рецептом збірки

"Вибір страви невипадковий. Цього року український борщ став частиною Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, тож символічно, що презентували свою гордість", — каже Татарчук.

Також під час фестивалю директор Буковинського центру культури і мистецтв, етнограф Микола Шкрібляк розповів про книгу "Смаки Буковини". Він є її упорядником. У виданні зібрані понад 100 рецептів із понад 40 сіл області.

Цьогоріч 33-тій Міжнародний фестиваль "Буковинські зустрічі" вже відбувся в Румунії та Польщі. Завершиться він 17 грудня в Чернівцях благодійним концертом на підтримку Збройних Сил України.

Раніше Суспільне розповідало, як Микола Шкрібляк записує давні рецепти.

Що відомо "Смаки Буковини" — книга, де зібрані рецепти автентичних страв з різних регіонів області. Їх зібрав етнограф Микола Шкрібляк. Книга проілюстрована фотографіями Кіри Ставчанської. Матеріали книги "Смаки Буковини" врятували з Харкова перед війною. Читайте також

Малай, капусняк і точя. Три рецепти з проєкту "Смаки Буковини"

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: infred.nov@gmail.com.

Джерело